Cozonac cu nuca

de Alexandra Burz in Dulciuri, 5 Apr 2014 | 3487 vizualizari

 

Cantitati pentru 2 cozonaci.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr zahar
  • 1 kg faina
  • 150 ml ulei sau unt topit
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri amidon de porumb Gustin
  • 500 ml lapte
  • 5 oua
  • 1 esenta rom
  • Coaja de lamaie
  • Coaja de portocala
  • 500 gr nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

  1. Pregatim aluatul.
  2. Dizolvam drojdia in 100 ml lapte caldut.
  3. Cernem faina intr- un bol, adaugam drojdia, amidonul, cojile de citrice rase pe razatoarea mica, 200 gr zahar.
  4. Framantam, adaugand treptat restul de lapte, ouale si spre final uleiul.
  5. Framantam pana nu se mai lipeste de maini.
  6. Acoperim si punem aluatul la loc cald, ferit de curent pentru o ora jumatate.
  7. Nuca macinata o amestecam cu restul de zahar si esenta de rom.
  8. Impartim aluatul obtinut in 4 parti egale.
  9. Luam cate o parte, intindem o foaie subtire de 1 cm, ungem cu ou batut, presaram nuca si rulam.
  10. Procedam la fel cu toate patru partile.
  11. Obtinem patru rulouri.
  12. Luam doua rulouri si le rasucim, obtinand astfel o impletitura.
  13. Procedam la fel si cu celelalte doua.
  14. Punem impletiturile in forme tapetate cu hartie de copt.
  15. Mai lasam sa creasca in forme aprox 10 minute.
  16. Dam la cuptorul incins in prealabil pentru aproximativ 35-40 minute.

TIPS-URI

1

Puteti inlocui nuca cu rahat, stafide, mac sau orice alta umplutura doriti.

2

Puteti face asortati exemplu nuca rahat sau cum doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure