Cozonac cu nuca si rahat

de MIMI in Prajituri, 29 Dec 2009 | 14351 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 350 gr zahar
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 1/2 lapte
  • 1 kg faina
  • 150 ulei
  • coaja rasa lamaie
  • esenta de rom
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si rahat:

Se freaca ce trei oua intregi cu zaharul si drojdia,dupa care punem laptele caldut.Se amesteca totul bine apoi se presara putina faina deasupra si se pune un prosop si se lasa la temperatura camerei 12 ore.Intre timp se pregateste nuca cu cacao si rahat.A doua zi se pune intr-un lighean faina,uleiul si mirodeniile dupa care punem si compozitia care a stat la temperatura camerei.Se amesteca bine cam 10 minute si este suficient.Aluatul trebuie sa fie moale,iar cand framani ungi palmele cu putin ulei.Compozitia se imparte in doua si se intinde pe masa cu palmele,dupa care punem umplutura de nuca cu rahat si cacao.Ii rasucim si daca coca este moale si nu putem sa o luam cu mana rasturnam pe marginea mesei direct in tava.Inainte de ai bag la cuptor se bate un ou si se unge bine cu o pensula si presaram zahar grunjos.Se tin la cuptor cam 35-45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

MIMI 1

31.12.2009, 16:34

Multumesc!este o reteta usor de facut,si recomand celor care nu au facut pana acum,este imposibil sa nu iasa.

elena1988 1

07.03.2011, 13:38

diaconta 1

08.04.2015, 12:22

La multi ani!!!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz