Crap cu legume, la cuptor

de Brindusa in Crap / Caras, 14 Oct 2011 | 10041 vizualizari

 

repede, repede ca acus e ora pranzului!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg crap, curatat si eviscerat
  • 3 cepe, taiate solzi
  • 2 capatani de usturoi, curatate
  • 2 ardei
  • 4 rosii
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap cu legume, la cuptor:

Mai intai incalzeste cuptorul la 180 C (mediu)

Cresteaza pestele, usor, in diagonala.

Pregateste legumele: Taie ceapa solzisori, ardeiul julienne (bastonase) si rosiile felii rotunde. Taie cateii de usturoi in jumatati.

Pune in tava jumatate din legume. Stropeste-le cu uleiul si zeama de la 1/2 de lamaie. Presara putina sare si piperpune pestele peste legume si umple-l cu restul de legume. Poti pune si deaupra lui cateva. Toarna peste el vinul si zeama de la cealalta 1/2 de lamaie. Presara sare si piper.

Acopera tava cu folie de aluminiu si pune-o in cuptorul incins, la 180 C, pentru 20 de minute. dupa acest timp scoate folia si mai lasa pestele cam 10 minute, ca sa e inroseasca putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu legume, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peste la gratar