Crema de nuca pentru torturi

de Sidy in Torturi, 20 Dec 2012 | 30496 vizualizari

 

O crema de nuca foarte finuta,care noua ne place foarte mult.
Si pentru ca poate vreti o crema buna pentru torturile ce le veti face de sarbatori, m-am gandit sa vi-o impartasesc si voua.
Reteta gasita, bineinteles , in vechiul caiet cu retete al maicutei mele...

 

INGREDIENTE

  • 300 g unt
  • 300 g zahar tos
  • 100 g nuca macinata
  • 50 ml esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 50 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de nuca pentru torturi:

Se pune la fiert zaharul cu apa si se face un sirop, care se incearca dupa metoda stiuta.

Oul se bate bine-bine si se adauga peste sirop , invirtindu-se foarte repede, pina se ingroasa.

Se adauga untul cand crema e rece si se bate bine pina devine spumoasa.

La sfirsit se adauga nuca, romul si vanilia si daca e nevoie se da la rece pina se ingroasa. 

Cu aceasta crema se poate umple , orice fel de blat de tort...sau prajitura.

Simplu de facut dar  foarte gustoasa.....

Incercati si veti fi foarte multumita.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de nuca pentru torturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de nuca