Crema de zahar ars

de MotanLaOale in Dulciuri, 8 Mai 2012 | 12286 vizualizari

 

Pofteam la ea de mult si in sfarsit am reusit sa o fac. Nu trebuie sa va spun cat de buna este ca stiti.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 20 linguri zahar
  • 1l lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingura amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Laptele se pune la fiert.

Intr-o cratita se caramelizeaza 10 linguri de zahar pana devine aramiu.

Se ia cratita de pe foc si se roteste sa se tapeteza si peretii.

Se lasa sa se raceasca.

Se mixeaza ouale cu 10 linguri de zahar, cu zaharul vanilat, esenta de vanilie si amidonul.

Se amesteca apoi cu laptele care a fost lasat sa se racoreasca.

Amestecul se toarna in cratita tapetata cu zahar ars si se introduce in cuptor la foc mediu.

Se lasa cam o ora pana se leaga si apare zaharul caramel.

Se lasa la racit si se baga la frigider pentru 3-4 ore.

Se rastoarna la rece.

Pentru ornat am topit 2 linguri de  zahar si le-am turnat pe folie alimentara.

Dupa racire s-au desprins usor si le-am infipt in crema.

Se portioneaza si se pune pe farfurie cu sirop cu tot.

Se poate servi cu frisca.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars