Crizanteme cu migdale

de Anamaria7 in Prajituri, 6 Sep 2010 | 8797 vizualizari

 

Am gasit reteta plimbandu-ma pe internet :) sunt nemaipomenite :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400gr faina
  • 16g drojdie proaspata
  • 2 oua mici
  • 75gr zahar
  • 125ml lapte
  • 1/2 lgt sare
  • 25ml ulei
  • coaja de la o lamaie
  • Umplutura:
  • 200gr ciocolata
  • 65gr zahar pudra
  • 65ml frisca
  • 200gr nuca macinata (eu am folosit si migdale macinate)
  • o esenta de rom

+ (1 galbenus+1 lgt lapte) pentru uns + mac pentru decor

Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crizanteme cu migdale:

Cuptorul se preincalzeste la 180C. Tapetam o tava cat mai mare.

Drojdia se moaie in laptele caldut cu putin zahar, apoi se amesteca impreuna cu uleiul, ouale si coaja de lamaie. Faina, sarea si restul de zahar se amesteca bine si apoi se incorporeaza ingredientele lichide. Se framanta bine aluatul si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura, se amesteca bine ingredientele avand grija sa nu fie lichida deloc la final, pentru ca daca nu o sa curga la copt.

Aluatul obtinut se intinde pe o suprafata acoperita cu putina faina si se taie in bucatele de cca 50gr (deja la 60-70gr ies crizanteme uriase :P). Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o forma rotunda de cca 0,5cm grosime, se aseaza in mijloc o lingurita buna de umplutura, se impacheteaza ca un saculet (presand cu grija marginile sa nu poata iesi umplutura), se intoarce cu capul in jos si se apasa usor.

Cu o foarfeca taiem petalele crizantemelor si le rotim 45 de grade astfel incat o taietura sa ajunga in sus, alta in jos.

Le mai lasam putin la crescut, apoi le ungem cu amestecul de galbenus si lapte si presaram mac in mijloc.

Crizantemele se tin in cuptor pana cand se rumenesc bine. Se scot din tava si se racesc pe alt platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crizanteme cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa Oana