Cuib de viespi

de MotanLaOale in Prajituri, 22 Dec 2014 | 5572 vizualizari

 

Reteta este cea clasica din Jurcovan. Buna rau, au iesit niste cuiburi de viespoaie, asa mari au crescut. :))))

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 500g faina (550g)
  • 40g drojdie proaspata
  • 40g zahar
  • 50ml ulei
  • 5 galbenusuri
  • 300ml lapte caldut
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 plicuri zahar vanilat (sau esenta rom)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • PENTRU UNS
  • 250g Rama mit batter
  • 100g zahar
  • 250g nuca macinata
  • SIROP
  • 200ml lapte
  • 100g zahar
  • 2 pliciri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi:

Toate ingredientrle trebuie sa fie la temperatura camerei.

Se pune faina amestecata cu sarea intr-un castron si se face o gropita in centru.

In centru se pune drojdia maruntita cu zaharul, doua linguri lapte caldut si se amesteca putin.

Se acopera cu o lingura de faina si se lasa la crescut 10-15 minute. (este maiaua)

Se pun in castron toate ingredientele de la aluat si se framanta un aluat elastic nelipicios.

Se poate pune faina sau lapte in plus pentru a framanta un aluat de consistenta dorita.

Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul. (30-40 minute)

Se face umplutura amestecand untul cu zaharul pana se inmoaie.

Se intinde aluatul intr-o foaie cat mai dreptunghiulara de 4-5 mm grosime.

Se unge cu amestecul de unt si zahar uniform pe toata suprafata.

Se presara muca macinata pe toata suprafata.

Se ruleaza cat mai strans posibil si se taie bucati de circa 4 cm.

Se strang putin in partea de jos, sa nu iasa untul si nuca, si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu distanta intre ele, deoarece vor creste la copt.

Se mai lasa la crescut 25-30 minute la loc caldut.

Se introduce in cuptorul preancalzit la foc mediu pentru 30-40 minute.

Nu se deschide cuptorul 20 de minute.

Se face siropul fierband laptele cu zaharul 2-3 minute si apoi adaugand zaharul vanilat.

Cand se rumeneste putin se scoate tava si se pune siropul pe fiecare cuib pe toata suprafata.

Se reintroduce in cuptor pentru 10 minute pana prinde o crusta lucioasa pe suprafata.

Se scot din tava si se lasa la racit, daca aveti puterea sa rezistati.

Sunt bune si calde si reci.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Ca sa fie mai usor, intinderea aluatului se poate face jumatate si jumatate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi