Desert banana bread cu alune si ciocolata

de oanapl in Prajituri, 12 Apr 2021 | 2623 vizualizari

 

Deoarece aveam niște banane foarte coapte, m-am gândit că ar fi păcat să le aruncăm și-am pregătit un desert rapid și delicios.
A fost suficient de dulce cu doar 30g zahăr brut și 100g ciocolată amăruie. Dacă voi preferați deserturile mai dulci, mai puteți adăuga zahăr.

 

INGREDIENTE

  • 150 g făină
  • 30 g zahăr brut
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lgt bicarbonat
  • 1/2 lgt sare
  • 2 banane coapte
  • 150 g iaurt grecesc (la temperatura camerei)
  • 60 g unt topit
  • 1 ou
  • esență de vanilie
  • 50 g nuci alune de pădure tocate
  • 100 g picături ciocolată amăruie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert banana bread cu alune si ciocolata:

Amesteci într-un bol: făina, zahărul măcinat, sare, praf de copt și bicarbonat.

În alt bol amesteci: banana pasată, iaurtul (la temperatura camerei), oul bătut usor, untul topit și răcorit și esența de vanilie.

Torni ingredientele solide peste amestecul lichid și omogenizezi, apoi adaugi alunele tocate și picăturile de ciocolată și omogenizezi bine compoziția și o torni în tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt pe margini.
Presari deasupra câteva picături de ciocolată și bucățele de alune.Coci în cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 55-60 minute.
Când este gata, o scoți și o lași să se răcească pe un grătar.O feliezi rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert banana bread cu alune si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu banane