Desert briose cu portocala

de MotanLaOale in Prajituri, 7 Ian 2019 | 5749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g albusuri de ou
  • 300 g zahar
  • 320 g faina
  • 80 ml ulei de masline
  • 2 portocale
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf cu sare
  • dulceata de portocale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu portocala:

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa.

Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de portocala si se omogenizeaza.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza cu o spatula de sus in jos.

Se pun hartii de briose intr-o forma de briose si se toarna compozitie in fiecare forma cam 3/4 din inaltime.

Se pune deasupra in fiecare briose cate o bucatica de dulceata de portocala.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200 grade C, timp de 30-35 minute.

Se face proba cu scobitoarea.

Se scot din forma si se lasa la racit.

Se pudreaza cu zahar daca doriti.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura coca rasa cu magiun sau gem de prune