Desert brownie cu mascarpone si zmeura

de Criss in Prajituri, 4 Noi 2019 | 2914 vizualizari

 

Brownie e acel tip de prajitura ciocolatoasa, decadenta, pe care daca o gusti, cu siguranta nu te poti opri la o singura bucata. Nu e excesiv de dulce, e usor umeda, cremoasa, iar daca ii mai adaugi un mot de crema cu frisca si cateva bobite de zmeura, reprezinta rasfatul maxim intr-o zi de week-end si satisface poftele oricarui pretentios. La toate acestea, daca mai adaug ca modul de preparare e atat de simplu incat oricine, dar absolut oricine poate sa faca o astfel de prajitura si nu dureaza mai mult de 10 minute pana cand se introduce in cuptor...

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata amaruie 
  • 200 g unt 
  • 4 oua 
  • 250 g zahar 
  • 3 linguri cacao 
  • 220 g faina 
  • 2 linguri piure de zmeura
  • Crema: 
  • 200 ml smantana dulce pentru frisca (Pilos) 
  • 250 g mascarpone 
  • 2-3 linguri zahar pudra 
  • esenta de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert brownie cu mascarpone si zmeura:

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul. Se adauga apoi crema de ciocolata, faina si cacaua si la final cele doua linguri de piure de zmeura. (Puteti adauga zmeura intreaga, dar eu am preferat sa pasez zmeura si sa adaug piure, pentru ca alor mei nu le place sa simta samburii de zmeura.) E bine sa punem cacaua si faina intr-o sita si sa o cernem pentru a nu avea cocoloase.    Se pune compozitia intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt. Se coace prajitura 25- 30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. In niciun caz nu lasati prajitura mai mult la copt. Ea trebuie sa aiba o textura umeda, nu ne dorim un blat uscat si innecacios. In bolul mixerului punem toate ingredientele pentru crema si mixam 3 minute la viteza mare. Taiem prajitura in 24 patrate aproximativ egale. Punem crema intr-un posh la care atasam un dui si formam aveline pe fiecare prajitura. Decoram cu ciocolata rasa si zmeura proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert brownie cu mascarpone si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu Nutella si alune de padure