Desert choux a la creme cu capsuni

de oanapl in Prajituri, 11 Iun 2017 | 4264 vizualizari

 

Pentru aluat, am folosit o reteta de la Merisor careia ii multumesc.

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 400 ml apă
  • 200 ml ulei
  • 300 g făină
  • 6 ouă
  • un praf sare
  • crema de vanilie :
  • 500 ml lapte
  • 80 g amidon de porumb Dr. Oetker
  • 80 g zahăr
  • 4 gălbenusuri
  • esentă de vanilie
  • ornat:
  • 200 ml frișcă lichidă
  • căpșuni
  • zahăr pudră
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert choux a la creme cu capsuni:

Pentru aluat, pui apa la fiert, împreună cu uleiul și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adaugi făina, tragi vasul de pe foc și amesteci intens, până se omogenizează compoziția.
Lași această compozitie să se răcească bine, apoi încorporezi pe rând cele 6 ouă, amestecand bine după fiecare.

Lași aluatul la rece 10 minute, apoi, cu ajutorul unui posh, formezi rotocoale într-o tavă unsă, sau tapetată cu hârtie de copt și le coci pentru 30-35 de minute, la 180 de grade C. Lași spatiu mare intre ele deoarece vor crește destul de mult. Nu deschizi cuptorul pe parcursul coacerii, deoarece aluatul crește destul de mult, formând un gol la interior, iar la contactul cu aerul rece se va lăsa.

De asemeni, după expirarea timpului, mai lași aluatul în cuptor 5 minute, nu îl scoti brusc, tot din același motiv.


Pentru cremă, pui intr-o cratită gălbenusurile și zahărul măcinat și amesteci bine, adaugi amidonul și il incorporezi incet. Adaugi putin lapte și continui să amesteci cat să obtii o pastă fină fără cocoloase, apoi adaugi treptat tot laptele și esenta de vanilie. Lași să fiarbă crema la foc mic, amestecand continuu pană cand crema se va ingroșa.


Dupa ce crema este gata, o transferi intr-un vas curat și o acoperi cu folie alimentară (pentru a nu se forma crusta) și o lasi să se răcească. Dupa ce crema s-a racit o mixezi cateva minute, ca sa devină mai fină.

Bati frișca lichidă cu zahărul pudră.

 Tai cojile și le umpli cu crema de vanilie și frișca lichidă, cu ajutorul posh-ului. Deasupra așezi cateva feliute de căpșuni. Așezi căpăcelele peste căpșuni și le pudrezi cu zahăr sau le ornezi cu ciocolată.

Le lași la rece minim o oră și apoi le servești.

 

 

TIPS-URI

1

Nu deschide cuptorul pe parcursul coacerii, deoarece aluatul crește destul de mult, formând un gol la interior, iar la contactul cu aerul rece se va lăsa.

2

De asemeni, după expirarea timpului, mai lasa aluatul în cuptor 5 minute, nu îl scoate brusc, tot din același motiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert choux a la creme cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert cosulete Pavlova cu crema de lamaie si fructe