Desert clafoutis cu cirese

de Merisor in Prajituri, 27 Mai 2017 | 5848 vizualizari

 

Clafoutis este un desert tradițional franțuzesc și se prepară în special cu cireșe negre și se servește cald, pudrat cu zahăr sau asezonat cu diverse creme.
Are o textură de budincă și poate fi aromatizat după preferințele fiecăruia.
Este a doua oară când prepar clafoutis cu cireșe, am mai preparat și cu alte fructe, dar parcă cel mai bine se combină cu cireșe și ca gust și ca aspect.
 

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă medii
  • 100 g zahăr
  • 125 g făină
  • 250 ml lapte
  • 300 g cireșe
  • un praf sare
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 20 g unt
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clafoutis cu cirese:

Mixăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare până se spumează ușor.

Adăugăm esența, făina și omogenizăm, apoi adăugăm laptele și iar omogenizăm compoziția.

Ungem pereții formei de copt cu unt din abundență și presărăm zahăr, pentru a se desprinde prăjitura ușor după coacere.

Presărăm la baza formei cireșele, după ce le îndepartam sâmburii, apoi întindem compoziția peste ele.

Compoziția trebuie să fie fluidă ca și cea de clătite, poate chiar mai subțire puțin.

Coacem prăjitura pentru 35-40 de minute, la 180 de grade C sau până când trece testul cu scobitoarea.

După coacere, lăsăm prăjitura să se tempereze puțin, apoi o pudrăm cu zahăr si o servim, fie caldă, fie rece de la frigider.

Este la fel de bună, în ambele variante.

Să vă fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Pentru o formă cu diametrul de 26 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frantuzeasca