Desert cornulete pentru Picnithlon

de Constelatialeu in Dulciuri, 2 Iul 2018 | 3668 vizualizari

 

E despre ce vreau eu, cum vreau eu si multa veselie, probe sportive si cornulete cu gem de prune si nuca

 

INGREDIENTE

  • 50 g drojdie proaspata
  • 4 oua
  • 1 cana cu lapte cca 250 ml
  • 150 g iaurt grecesc
  • 400 g osanza sau untura
  • 10 lg zahar
  • cca 1,200 kg faina
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura
  • gem de prune amestecat cu nuca macinata
  • zahar farin pentru tavalit cornuletele
Portii: 140
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete pentru Picnithlon:

Intr-un castronel am maruntit drojdia, am adaugat 1 lg zahar si 2 de faina si 1/2 cana cu lapte caldut, am amestecat si am lasat cca. 15 min sa creasca.

Intr-un castron incapator am cernut cca 1 kg faina, am presarat 1 lingurita de sare, am adaugat ouale, osanza, zaharul, iaurtul, restul de lapte caldut si maiaua crescuta si am inceput sa omogenizez, am mai adaugat cca 200 g faina si am framantat un aluat nu foarte moale, dar nici tare, potrivit cat sa-l pot intinde usor. L-am lasat la crescut cca. 1 ora, apoi am intins foaie am decupat cu ajutorul unei farfurii un rotund pe care l-am impartit in 8  bucati.

Separat am amestecat gemul cu nuca macinata si am pus cate un pic pe fiecare bucatica, am rulat si am format cornuletele, le-am asezat in tava. Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 25-30 min, pana incep ele sa se rumeneasca, asa calde scoase din cuptor, am tavalit cornuletele prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete pentru Picnithlon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu crema de dovleac