Desert crumble cu prune

de Lau in Dulciuri, 28 Ian 2021 | 1573 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru crumble
  • 120 g unt
  • 120 g faina
  • 120 g zahar
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 1 kg prune fara samburi
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita unt pentru uns tava
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crumble cu prune:

Pentru inceput pregatim aluatul faramicios. Intr-un bol adaugam untul cu zaharul si faina, coaja de lamaie si zaharul vanilat,framantam un aluat omogen.

Invelim in folie alimentara si dam la rece cca 15-30 min.

Intre timp spalam prunele,le scoatem samburi)le lasam sa se scurga de apa) si asezam jumatati de pruna in tava unsa cu unt.

Adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat si deasupra razuim aluatul.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crumble cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu rahat