Desert foi de bezea cu crema de ciocolata si alune de padure

de mirela0911 in Prajituri, 15 Sep 2019 | 10896 vizualizari

 

Pornisem de la reteta prajiturii Sumegi dar pe parcurs am schimbat una alta, ca de obicei. Nu stiu cum e prajitura Sumegi la gust dar aceasta a iesit super buna! Va recomand sa o incercati.

 

INGREDIENTE

Pt.foi:

  • 10 albusuri
  • 300 g zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 3 lg rase de faina
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 150 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 litru de lapte
  • 100 g ciocolata amaruie 85%
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g unt
  • 50 g alune de padure maruntite
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foi de bezea cu crema de ciocolata si alune de padure:

Foile: Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma tare, densa ca pentru bezea. 

Nuca, faina si praful de copt se amesteca bine impreuna, apoi se toarna peste spuma in mai multe reprize. Se amesteca cu o spatula pana se incorporeaza intreaga cantitate de nuca. Se imparte in doua parti egale. 

Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se toarna o parte din compozitie. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C,  pentru 15-18 minute sau pana este copt blatul (se face testul cu scobitoarea). La fel se procedeaza si cu cealalta compozitie. Se lasa sa se raceasca.

Intre timp se prepara crema. Intr-o oala se amesteca faina cu zaharul si zaharul vanilat. Se toarna laptele cate putin si se amesteca cu un tel pentru omogenizare. Se transfera oala pe foc mic si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu pentru a nu se prinde de fund. Se adauga ciocolata amaruie, rupta bucati, se amesteca bine pana se topeste si se incorporeaza toata ciocolata. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca usor apoi se adauga untul. Se amesteca bine pana ce acesta se incorporeaza in crema. Se lasa sa se raceasca.

Se iau foile de bezea si se taie in doua. Pe un platou se asaza o jumatate de foaie, se unge cu o parte din crema, se pune a doua foaie, se unge cu crema, a treia foaie, se unge cu crema si ultima foaie. Deasupra se unge cu un strat subtire decrema si se presara deasupra alune de padure maruntite.

Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate prepara aceasta prajitura si portie mai mica, injumatatind cantitatile, caz in care se va folosi o tava mai mica sau tava cuptorului dar se taie blatul in trei parti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foi de bezea cu crema de ciocolata si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Carpati