Desert fursecuri cu condimente

de Mitinita in Dulciuri, 31 Ian 2018 | 4282 vizualizari

 

De sarbatori am incercat o noua reteta de fursecuri. Aceste fursecuri norvegiene sunt aromate si pufoase si le-am indragit instantaneu. Sunt deja pe lista favoritelor!

 

INGREDIENTE

  • 375 gr faina
  • 2 lingurite de scortisoara macinata
  • 2 lingurite ghimbir macinat
  • 1 lingurita cuisoare macinate
  • 3/4 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita nucsoara pudra
  • 1/2 lingurita cardamom macinat
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu condimente:

Intr-un bol se combina faina, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele, sarea, nucsoara si cardamomul.

Untul si zaharul se mixeaza intr-un bol pana cand compozitia devine cremoasa.

Se adauga oul si vanilia si se mixeaza in continuare.

Se adauga faina si se formeaza un aluat omogen.

Aluatul se da la frigider pentru o ora.

Se porneste cuptorul la 180 de grade C.

Se presara faina pe masa de lucru si se intinde o bucata de aluat intr-o foaie de circa o jumatate de centimetru.

Se decupeaza cu formele de fursecuri si se pun in tava.

Se dau la cuptor la 180 de grade C, pentru 10 minute.

Se scot si se lasa sa se raceasca pe gratar.

Se pot consuma ca atare sau se pot decora cu glazura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu condimente" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu menta