Desert fursecuri Sarutarile maicutelor

de Constelatialeu in Prajituri, 20 Mar 2022 | 4954 vizualizari

 

Ma obsedeaza de ceva vreme aceste fursecuri, le-am desoperit la Gabi a lu`Duceag, fata aia care mai trece din cand in cand pe aici sa ne intrebe cine a mai nascut, cine cu cine s-a cuplat, chestii din astea :))))))))))))))))))))))))))))). Le-am pus la pastrare si azi mi-a picat pe ele, mai ales ca aveam tot ce-mi trebuia sa le fac.N-am facut decat jumatate din cantitatea data de ea in reteta, aveam o presimtire ca nu o sa ma pot abtine si o sa mananc ca sparta.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 200 g faina
  • 100 g unt cu 82% grasime- untul rece taiat cubulete
  • 3 galbenusuri
  • sare cam cat iei pe varful unui cutit
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 linguri cu smantana dulce cu 30% grasime
  • Umplutura
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • 50 g stafide brune
  • Zahar pudra pentru pudrat
Portii: 31
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri Sarutarile maicutelor:

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea si zaharul vanilat, apoi am pus untul rece taiat cubulete mici. Am sfaramitat cu degetele untul tavalit prin faina pana am obtinut un aluat sfaramicios, m-am miscat rapid sa nu s eincalzeasca untul, am noroc ca am mainile reci ca ghiata )))))))). Dupa ce am obtinut aluatul sfaramicois am adaugat galbenusurile si smantana si am framantat, nu foarte mult, doar pana ce am obtinut un aluat omogen pe care l-am adunat intr-o bila. Apoi am rupt bucatele din aluat de cca 14-15 g, pe care le-am modelat in bilute, le-am asezat pe un platou, le-am acoperit cu folie alimentara si le-am bagat la frigider pentru 1 ora.

Umplutura: Am facut-o dupa ce am bagat aluatul la frigider. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat nuca macina si stafidele. Am lasat umplutura pe masa pana am format fursecurile.

Am scos bilutele de la frigider, am presarat faina pe blatul de lucru, am luat o biluta si am intins-o cat mai subtire posibil, am pus in mijloc o lingurita de umplutura si apoi am strans marginile ca intr-o bocceluta. Am procedat la fel pentru toate bilutele, le-am asezat in tava aragazului, tapetata cu hartie. Mi-au incaput toate in tava, am dat tava la cuptorul preincalzit la 180-190 grade pentru cca 15 min sau pana cand varfurile boccelutei se rumenesc frumos. Le-am scos din cuptor si le-am tavalit, cu grija, prin zahar farin. Un deliciu asa cum mi-am inchipuit, de aia n-am facut decat jumatate din cantitatea scrisa de Gabi, ca sigur bagam in mine ca sparta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri Sarutarile maicutelor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Lau 1

30.03.2022, 19:24

gaby_duceag 1

30.03.2022, 20:38

Ma obsedeaza de ceva vreme aceste fursecuri, le-am desoperit la Gabi a lu`Duceag, fata aia care mai trece din cand in cand pe aici sa ne intrebe cine a mai nascut, cine cu cine s-a cuplat, chestii din astea

mirela0911 1

25.04.2022, 18:37

Foarte bune sunt!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute