Desert negresa cu banane si alune de padure

de anca_rm in Prajituri, 12 Mar 2019 | 2101 vizualizari

 

In ultima vreme fac multe retete simple si rapide. Asta din lipsa timpului care parca a ,,intrat in sac”. Aceasta este una dintre ele. 

Daca stiti pe cineva care scrie retete, va rog, sa-l trimiteti si la mine :)

 

INGREDIENTE

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 75 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 50 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 3 oua
  • 2 banane coapte
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 plic parf de copt
  • 50 gr alune de padure
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu banane si alune de padure:

Intr-o cratita mica rupem ciocolata bucati mici. Punem untul, zaharul si  50 ml lapte. Topim totul la foc mic, amestecand continu pana cand toata ciocolata este topita.

Lasam sa se raceasca.

Pana cand se raceste pregatim o tava de 20 x 20 cm pe care punem hartie de copt.

Faina o amestecam cu cacao, praful de copt si bicarbonatul.

Bananele le zdrobim cu o furculita.

Intr-un bol cu pereti inalti turnam ciocolata topita. Adaugam cate un ou si mixam la viteza moderata pana cand se incorporeaza. Dupa ce am incorporat cele 3 oua adaugam bananele zdrobite si faina. Omogenizam bine si turnam compozitia in tava pregatita.

Deasupra presaram alune de padure taiate grosier, nuci, migdale sau altceva.

Punem tava in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu banane si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta frageda cu mere, fara zahar