Desert placinta cu mere

de Nepotii_si_bunica in Prajituri, 5 Noi 2017 | 8488 vizualizari

 

Aceasta reteta de placinta cu mere o fac de foarte mult timp si nu dau gres cu ea niciodata. De data aceasta am facut prajitura in tava cuptorului si am folosit ingredientele pentru o portie si jumatate. Cantitatile de mai jos sunt pentru o portie insa, in tava cu dimensiunea de 25x35 cm. 
Tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 9 lg ulei
  • 9 lg zahar
  • 9 lg lapte
  • un praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • 1.5 kg mere
  • 3 gutui
  • zahar dupa gust
  • 1 lg scortisoara
  • 1 lgt pudra ghimbir
  • 2-3 lg gris
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

Mai intai pregatim umplutura. Se curata merele si gutuile, apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari. Le punem la calit mai intai gutuile (fiind mai tari) pentru 10-15 minute, apoi punem merele razalite. Adaugam zahar dupa gust si le lasam sa se inmoaie putin. Tragem cratita de pe foc, adaugam scortisoara si ghimbirul, amestecam si lasam sa se raceasca.

Pana atunci ne apucam de aluat. Intr-un lighean, amestecam ouale cu praful de sare, zaharul, zaharul vanilat, uleiul si laptele. Adaugam faina si praful de copt si amestecam pana putem rasturna aluatul si sa-l framantam. Adaugam faina cate putin pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Il taiem in doua parti egale.

Luam o bucata si o intindem pe masa de lucru de dimensiunea tavii. Tapetam tava cu hartie de copt si, cu ajutorul sucitorului, asezam aluatul in tava. Presaram putin gris, apoi turnam merele calite. Daca merele sunt zemoase, nu le stoarcem foarte tare. Nivelam frumos,  apoi presaram din nou gris.

Se intinde cealalta foaie si o asezam peste mere. O intepam cu furculita si o dam la cuptor la foc mediu (180 de grade C), in jur de 30 de minute. Mai verificam din cand in cand sa nu se rumeneasca prea tare. O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, presaram zahar pudra si se taie in bucati mari sau mai mici.

TIPS-URI

1

Pentru o aroma mai deosebita, putem pune in mere coaja rasa de lamaie.

2

Se pot folosi doar mere, cu cat mai multe cu atat e mai buna placinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)