Desert placinta cu mere

de dantes in Prajituri, 2 Noi 2018 | 2968 vizualizari

 

Retete inspirate de toamna
M-a inspirat anca_rm  https://www.bucataras.ro/retete/desert-placinta-cu-mere-83528.html nu am facut multe modificari

 

INGREDIENTE

  • 15 linguri de zahar
  • 15 linguri de ulei
  • 21 linguri apa
  • faina cat cuprinde (aproximativ 800 g)
  • 1 plic praf de copt
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 2 lingurite scortisoara pudra
  • 2 oua
  • Pentru umplutura
  • 1,5 kg mere
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare, le scurgem de sucul pe care il lasa si le amestecam cu zahar si scortisoara, apoi le calim.

Intr-un vas spargem ouale si le amestecam cu zaharul adaugand cata putina apa, amestecam si adaugam toate lichidele pana se termina. Adaugam coaja de lamaie, scortisoara, praful de copt, faina. La inceput se pune mai multa faina cam jumatate de kg si apoi mai adaugam pana obtinem un aluat care nu se lipeste si se poate intinde. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, aluatul se imparte in jumatate.

Intindem prima parte si o asezam in tava, turnam merele calite si nivelam, deasupra asezam aluatul ramas intins atat cat sa acopere merele si il impungem cu o furculita din loc in loc.

Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 35-45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert chec zebra cu portocale