Desert prajitura Baiadera

de Ina in Prajituri, 18 Oct 2012 | 59462 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, usor de realizat, preluata de pe blogul Laurei Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuti sfarmati
  • 100 g rahat divers colorat
  • 300 g zahar
  • 150 ml apa
  • 150 g nuci macinate
  • 150 g unt
  • 2 linguri de cacao
  • pudra de vanilie
  • 100 g ciocolata menaj
  • 2 linguri de frisca lichida
  • 1 lingura ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Baiadera:

Punem pe foc zaharul si apa, lasand sa clocoteasca pana se leaga bine siropul. Adaugam nucile macinate, amestecand bine pentru omogenizare.

Luam cratita de pe foc si adaugam biscuitii macinati si rahatul taiat bucatele mici. Amestecam bine, adaugam si untul, pudra de vanilie si amestecam in compozitie pana cand se topeste untul complet. Impartim compozitia in doua, iar intr-una incorporam 2 linguri de cacao. 

Intr-o tava captusita cu folie alimentara intindem uniform compozitia simpla, fara cacao, peste care intindem compozitia cu cacao, folosindu-ne de degetele unse usor cu ulei.

Lasam prajitura la frigider pentru o ora, timp in care se va intari bine, apoi o rasturnam si indepartam folia alimentara.  

Cele 100 g ciocolata menaj se topesc si se amesteca cu 2 linguri de frisca lichida si cu 1 lingura de ulei. Obtinem o glazura pe care o intindem pe suprafata prajiturii, ajutandu-ne de un cutit cu lama lata.  

Cand glazura s-a intarit, portionam prajitura dupa preferinte, cu ajutorul unui cutit pe care-l trecem prin apa fierbinte.

TIPS-URI

1

Cantitatea de biscuiti poate varia in functie de tipul acestora. Important este sa obtinem un aluat nelipicios, pe care sa-l putem modela cu usurinta.

2

Pudra de vanilie se poate inlocui cu orice fel de esenta, in functie de preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Baiadera" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Amandine