Desert prajitura cu caise

de - Andreea - in Prajituri, 28 Iun 2017 | 2726 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr caise
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt ( sau margarina)
  • 250 gr faina alba tip '00'
  • 50 gr cacao
  • 180 ml lapte
  • 2 oua
  • 1\2 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • zahar vanilat ( optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu caise:

Punem intr-un bol untul ( la temperatura camerei) impreuna cu zaharul si un varf de sare. Mixam pana ce zaharul s-a topit.

Adaugam apoi ouale, mixand bine dupa fiecare. 

Separat, amestecam faina cu praful de copt si cacaua.

Adaugam acest amestec in bol,alternand cu laptele rece si amestecam bine.

Tapetam o tava cu hartie pentru copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina) si turnam compozitia.

Caisele le spalam, le scoatem samburii si le taiem in patru parti egale.

Asezam caisele la suprafata compozitiei din tava, lasand dupa preferinta mai mult sau mai putin spatiu intre caise. 

Dam tava la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 25-30 minute. ( faceti testul cu scobitoarea)

Cand prajitura este gata, o lasam sa se racoreasca, presaram zahar vanilat (optional) si o portionam dupa plac. 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda, zmeura si caise