Desert prajitura cu ciocolata si banane

de Constelatialeu in Prajituri, 22 Mar 2019 | 3990 vizualizari

 

Am dat eu o tura prin vasta curte a mariei sale Bucatarasul si m-am oprit in ograda Nadinei restul se vede-n fotografii...binenteles ca e ca la mine in ograda.....

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina Gyermelyi
  • 400 g zahar
  • 110 g cacao Dr. Oetker
  • 1 praf de copt Dr. Oetker
  • un praf de sare
  • 80 g ciocolata amaruie Poiana
  • 230 ml apa
  • 50 ml zeama de portocala
  • 250 ml ulei
  • 4 pliculete zahar vanilat Dr. Oetker
  • banane
  • zahar brun
Portii: 26
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata si banane:

Am folosit o tava cu dimensiunile de 28/20 cm tapetata cu hartie de copt.

In bolul robotului am pus faina cernuta, zaharul, cacaua, praful de copt, ciocolata maruntita, sarea si zaharul vanilat. Am amestecat bine, apoi am adaugat apa, zeama de portocala si uleiul si am dat drumul la robot sa omogenizeze compozitia, am mixat cca 5-6 min. Apoi am intins compozitia in tava, am uniformizat si am asezat rondele de banana, peste care am presarat zahar brun.

Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru cca 35 min, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si banane" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din foi cu bulion