Desert prajitura cu foi cu bulion (de post)

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 5 Ian 2019 | 6819 vizualizari

 

Nu ma asteptam sa fie atat de buna.
Reteta romaneasca.

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri suc de rosii
  • 5 linguri zahar pudra
  • 500 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • un praf de sare

Crema:

  • 1 l apa
  • 4 linguri zahar
  • 200 g gris
  • 200 g margarina
  • 75 g nuca de cocos
  • zeama si coaja rasa de lamaie
  • 400 g gem de gutui
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi cu bulion (de post):

Pentru foi am amestecat intr-un vas uleiul, sucul de rosii, zaharul pudra si sarea.

Am omogenizat, apoi am adaugat bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si apoi treptat faina cernuta.

Am impartit aluatul in patru. Am intins fiecare bucata de aluat direct pe hartia de copt presarata cu faina, am intepat-o cu o furculita, am transferat-o apoi  pe o tava si am introdus tava in cuptorul preincalzit pana s-a rumenit usor foaia. Am procedat la fel cu celelalte foi.

Pentru crema am pus intr-un vas pe foc apa si zaharul . Dupa ce s-a topit zaharul am adaugat grisul in ploaie si am lasat sa fiarba pana s-a ingrosat, amestecand continuu.

Am luat vasul de pe foc, am adaugat margarina treptat, amestecand continuu pana s-a incorporat in crema. Am adaugat si zeama si coaja de lamaie si nuca de cocos.

Dupa ce crema s-a racorit am asamblat prajitura.

Am asezat prima foaie, un strat de crema, a doua foaie, apoi un strat de gem de gutui, a treia foaie, apoi un strat de crema si la final ultima foaie.

Lasam prajitura pana a doua zi pana se inmoaie foile.Eu am mai intors-o de vreo doua ori, adica foaia de jos a ajuns deasupra si invers, pentru a se inmuia uniform.

Nu ma asteptam ca si varianta de post a acestei prajituri sa fie atat de buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi cu bulion (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu nuca si marmelada