Desert prajitura cu iaurt si lamaie

de Rahela Velicu in Prajituri, 5 Ian 2020 | 7132 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, mai ales daca aveti iaurturi de la gradi sau de la scoala :)
"Bunatati pentru Craciun!"

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de iaurt
  • 1 cana de ulei
  • 1 cana de faina
  • 1 cana de gris
  • 1 plic de praf de copt
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 4 linguri de zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu iaurt si lamaie:

Mixam ouale impreuna cu zaharul timp de 3-4 minute. Adaugam uleiul, apoi iaurtul si mixam bine dupa fiecare. Se foloseste ca unitate de masura aceeasi cana pentru toate ingredientele.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt, apoi grisul si incorporam bine.

Punem compozitia intr-un vas de yenna uns cu ulei si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 35-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Facem siropul din apa si zahar pe care le punem pe foc pana cand se topeste zaharul, iar la final adaugam zeama si coaja de lamaie.Puteti folosi zeama de lamaie dupa gust.

Imediat ce scoatem prajitura din cuptor, turnam deasupra ei siropul fierbinte. Lasam prajitura la racit in tava ( daca avem rabdare 🙂) si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu iaurt si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu smantana si nuca