Desert prajitura cu mac

de mirela0911 in Prajituri, 24 Feb 2019 | 8915 vizualizari

 

Imi plac foarte mult dulciurile cu mac, dar mac mult sa fie, gen cozonac, beigli care au umplutura multa. Nu aveam o reteta de prajitura care sa se incadreze in aceasta categorie, asa ca, gasind o reteta pe net printre comentariile unei postari cu concurs, am salvat-o imediat si m-am pus pe treaba. Foarte buna a iesit, exact pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 350 g faina
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 200 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 plic drojdie uscata
  • 6 lg lapte

Pt. umplutura:

  • 200 g mac
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 50 g stafide aurii
  • 50 g stafide de Corint
  • 100 g pesmet
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mac:

Mai intai se prepara umplutura. Intr-o craticioara se pune macul si laptele. Se asaza pe foc mic si se lasa sa fiarba timp de 10 minute, amestecand din cand in cand. Se ia de pe foc si se adauga stafidele, pesmetul si zaharul. Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Se lasa sa se raceasca timp in care se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul vanilat apoi se incorporeaza galbenusurile, amestecandu-se cu o spatula. Compozitia obtinuta se amesteca cu crema de mac doar dupa ce aceasta este bine racita. Se lasa deoparte.

Aluatul pentru foi: Intr-un bol se pune faina, praful de sare, untul, galbenusul si zaharul. Drojdia se dizolva in cele 6 lg de lapte caldut si se toarna peste faina. Se amesteca toate la un loc apoi se framanta pana se obtine un aluat potrivit de moale si care se poate intinde. Se imparte in doua parti egale. 

Se ia o foaie si se intinde in forma dreptunghiulara care se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu dimensiunea de 20x30 cm. Se toarna umplutura, se niveleaza si se asaza cealalta foaie. Se apasa usor foaia, se aranjeaza astfel incat sa acopere toata umplutura apoi se inteapa din loc in loc cu ajutorul unei furculite.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana trece testul scobitorii si prinde o culoare aurie.

Se lasa sa se raceasca, se presara zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Daca doriti ca prajitura sa fie mai inalta, folositi o tava mai mica.

2

Macul nu trebuie sa fie macinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (29)

mihaelar63 1

26.02.2019, 22:21

Ai pus si stafide !!! Am verificat ) Este delicioasa praji cu mac si stafide

Valclaudia 1

27.02.2019, 06:33

daaa, grozava tare!

Tabita _ 1

01.03.2019, 11:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Fulg de nea