Desert prajitura cu Nutella

de alinutza2018 in Prajituri, 5 Apr 2019 | 1490 vizualizari

 

Pornind de la pofta de tort de biscuiti si cu dorinta de a gati ceva mai elaborat decat atat, inspirandu-ma de pe siteul haplea.ro, caruia-i multumesc, iata ca s-a nascut si prima mea reteta pe care indraznesc sa o postez: 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1/2 pliculet de praf de copt
  • 1 varf de cutit colorant alimentar portocaliu
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • 400 g Nutella
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 500 g biscuiti
  • lapte pentru inmuiat biscuitii
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita ulei
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu Nutella:

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu cele 5 linguri de zahar. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt si colorantul alimentar. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grd. Se coace aproximativ 15 min (a se verifica prin metoda scobitoarei) 

Cat este blatul in cuptor, se face crema: smantana rece, din frigider, se bate spuma (ideal este sa raciti si vasul in care o bateti dar nu este obligatoriu). Separat, cu ajutorul unei spatule, se amesteca mascarponele cu Nutella, peste care se adauga, treptat, amestecand tot cu spatula, frisca batuta. 

Biscuitii se inmoaie-n lapte si se zdrobesc, apoi se adauga in crema, incorporandu-i usor.

Cand blatul s-a racit, se intinde peste el crema si peste crema, glazura. 

Glazura: se pun la bain-marie smantana pentru frisca si ciocolata rupta bucati. Se amesteca usor pana se topeste ciocolata. Pentru luciu se adauga o lingurita de ulei. 

Se lasa la frigider cateva ore, pana se intrepatrund aromele si se intareste glazura. 

TIPS-URI

1

colorantul alimentar este optional (am vrut doar sa iasa mai vesela prajitura)

2

am pus colorant praf, destinat pandispanului

3

mi s-a parut putina glazura, cred ca merge dublata cantitatea

4

am copt-o in tava mare, de 38 x 25 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu Nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

09.04.2019, 18:38

alinutza2018 1

10.04.2019, 08:58

Multumesc frumos, Motan! Inseamna mult pentru mine, fiind la debut

lucy2002 1

11.06.2019, 00:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada de ciocolata