Pasca cu aluat de nuca

de crissvalentina in Prajituri, 2 Apr 2013 | 4932 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la mama mea. Aceasta pasca o face mama in fiecare an de Paste si de doi ani incoace o fac si eu.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie:
  • 125 g margarina
  • 100g zahar
  • 200 g faina
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • 100 g nuca macinata
  • Pentru crema de branza:
  • 750 g branza dulce de vaci
  • un praf sare
  • 6 oua
  • 150 g stafide
  • esenta de vanilie si rom
  • 7 linguri de zahar
  • 3 linguri de gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu aluat de nuca:

Pentru blat frecam margarina spuma cu zaharul, apoi adaugam cate un galbenus si amestecam. Dupa aceea adaugam nuca si faina cu praful de copt. La final adaugam albusul batut spuma.

Pentru crema de branza procedam asa: amestecam branza cu praful de sare apoi cu ouale batute cu zaharul, adaugam stafidele si esentele si la sfarsit punem cele 3 linguri de gris.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem intai blatul apoi peste crema de branza si dam la cuptor aproximativ 40-50 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat de nuca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

MonaMimi 1

03.04.2013, 12:12

Lau 1

03.04.2013, 14:49

CookieMonster 1

04.04.2013, 11:24

este interesanta ideea, nu ma dau eu in vant dupa nuca, dar cred ca este delicoasa mai ales cat de bine arata

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat cu ciocolata