Desert prajitura cu piscoturi

de Meea in Prajituri, 8 Sep 2019 | 2076 vizualizari

 

Zi-mi trei ingrediente pe care le vrei într-o prăjitură ca să poți să fii mulțumit de gust sau mai bine lasă că îți zic eu patru, nu trei: vanilie, cacao, pișcoturi și frișcă. Simți deja gustul lor? Ei bine, despre asta este vorba astăzi, despre o prăjitură divină care are tot ceea ce ai nevoie acum. Are o textură pufoasă și cremoasă, absolut delicioasă! Ți-a plăcut rima? Ahm și fie vorba între noi, am mai pus și puțină dragoste, că știi că așa iese treaba ca la carte!

          Știi că nu pot să las lucrurile simple, îmi place să le complic ha! Pentru crema de astăzi, am ales să adaug și puțină cremă la plic „Creme Ole”. Nu sunt fană cremelor la plic, dar această cremă este foarte bună și fresh, iar combinația ei cu crema noastră de bază este o nebunie! Încearcă și tu și vezi, am dreptate

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 5 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 10 linguri făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • 100g ciocolată (topită)
  • Ingrediente cremă:
  • 300ml lapte
  • 2 gălbenușuri
  • 200g zahăr
  • 2 linguri amidon de porumb
  • Esența de vanilie
  • 250g unt
  • un plic Creme de vanilie (folosim doar jumătate de plic)
  • 200ml lapte (pentru crema la plic)
  • Ingrediente asamblare:
  • pișcoturi
  • lapte cu cacao
  • 200ml frișcă bătută
  • bucăți de ciocolată
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu piscoturi:

Blat: mixăm albușurile până când obținem o spumă tare. Adăugăm zahărul și continuam mixarea până când spuma stă băț. Punem gălbenușurile și le încorporăm bine. Adăugăm făina, praful de copt și cacaua.Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (eu ung tava cu puțin ulei, apoi ung și hârtia de copt cu puțin ulei). Lăsăm blatul la cuptor, la foc mic, până când trece testul cu scobitoarea.

Crema: amestecăm gălbenușurile cu zahărul,vanilia și laptele. Punem amestecul pe foc, adăugăm amidonul și amestecăm continuu, pe foc mic, până când obținem o cremă de consistența unei budinci.Lăsăm crema la răcit puțin. După ce s-a răcit puțin, o mixăm la viteză mare pentru 5-6 minute. Începem să adăugăm untul moale (la temperatura camerei) tăiat cubulețe, mixând bine după fiecare adăugare. Separat, mixăm jumătate din cantitatea plicului Creme Ole cu 200ml lapte. Adăugăm crema obținută peste crema noastră și lăsăm amestecul la rece puțin.

 Asamblare: cu ajutorul unui pai, înțepăm blatul și turnăm în găurile făcute ciocolata topită. Întindem mai mult de jumătate din cremă, punem pișcoturile înmuiate în lapte cu cacao, apoi întindem restul de cremă. Deasupra am pus frișca bătută, ciocolată și puțin caramel întărit.

Ti-am spus eu că facem treabă delicioasă astăzi!

 

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Bruneta Blonda ''