Desert prajitura cu prune

de lucy2002 in Prajituri, 12 Aug 2019 | 10822 vizualizari

 

O prajitura rapida si super delicioasa!!! :X
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr prune fara samburi
  • 6 oua
  • 15 ml indulcitor lichid sau 200 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 350 gr faina alba
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • esenta de rom
  • scortisoara macinata
  • zahar pudra vanilat pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu prune:

Se ia o tava dreptunghiulara, se unge cu unt, se adauga cateva linguri de zahar si jumatatile de pruna.

Separam ouale, albusul se bate spuma cu zaharul pana obtinem o bezea ferma, iar galbenusurile se mixeaza cu uleiul, laptele si esenta de rom.

Adaugam faina si praful de copt peste galbenusuri si mixam, iar la final adaugam albusurile batute spuma si amestecam de jos in sus cu mare atentie cu ajutorul unui tel. Compozitia rezultata o punem peste prune.

Tava o dam la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade pentru 35-40 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. Scoatem tava din cuptor si lasam se se racoreasca 5-7 minute, iar dupa aceea o rasturnam pe o planseta sau platou dreptunghiular, o potionam si o pudram cu zahar vanilat si scortisoara.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

daca folositi indulcitor lichid, il veti pune in galbenusuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Deliciu - o alta varianta