Desert prajitura cu suc Fanta

de miremirc in Prajituri, 2 Noi 2011 | 94556 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 500 g branza de vaci
  • esenta de vanilie
  • Glazura :
  • 850 ml Fanta
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu suc Fanta:

Pentru blat: mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul, iar la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana se coace; facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca.

Pentru crema: mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, apoi adaugam branza de vaci si omogenizam. La sfarsit adaugam esenta de vanilie. Aceasta crema o turnam peste blatul din tava.

Pentru glazura: facem budinca conform instructiunilor de pe plic, dar in loc de lapte punem suc Fanta. Lasam aceasta glazura sa se racoreasca putin si cu ajutorul unei linguri o asezam peste crema.

Dam la frigider prajitura pentru minim 3 ore, apoi putem portiona si servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu suc Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

andreea_angelo 1

12.12.2012, 20:58

dar la budinca de vanilie,de cate grame e punga?pt ca eu am gasit si mai mici si mari?si tare as vrea sa fac si eu prajitura asta

ionela_rdc 1

13.12.2012, 08:20

LA BUDINCA PLICURILE ACELEA CLASICE DE LA DC OETKER LA 50GR PARCA ASA AU
VA INVIT SA O INCERCATI ESTE DELICIOASA SI USOR DE PREPARAT

cati 1

03.05.2013, 14:23

Ce marime are tava?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saratele ~2~