Desert prajitura cu urda

de VanessaAli in Prajituri, 20 Mai 2017 | 3873 vizualizari

 

O prajitura excelenta si foarte usor de facut. Am vrut neaparat sa o prepar cand am primit de la o cunostinta urda proaspat preparata de ea. Pana acum o faceam doar cu branza de vaci, insa varianta cu urda a iesit chiar mai delicioasa. Si doar gandul acela ca e facuta cu ingrediente naturale...

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 18 linguri de faina
  • 5 linguri ulei
  • 12 linguri de lapte
  • 1 lingurita si 1/2 de bicarbonat de sodiu+ otet pentru stins
  • coaja rasa de la 1/2 de lamaie

Pentru umplutura:

  • 500 g urda
  • 400 g branza de vaci
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 4 linguri pline cu miere
  • 2 oua
  • coaja rasa de la 1/2 de lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu urda:

Pentru blat:

Separam ouale si batem albusurile cu zaharul pana cand se topeste. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le turnam peste albusuri. Turnam si laptele si amestecam bine.

Incepem sa adaugam treptat faina, folosind mixerul pentru incorporare. Dupa ce am pus cca. 1/2 din cantitatea de faina, adaugam coaja de lamaie, precum si bicarbonatul pe care il stingem cu putin otet. Amestecam bine si continuam cu restul de faina. Rezultatul trebuie sa fie un aluat putin mai solid decat la chec, deci daca vi se pare ca e prea lichid, mai puneti faina. Daca in timp ce adaugati, vi se pare ca e prea solid, nu mai puneti.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si lasam acolo pana ne ocupam de umplutura.

Umplutura:

Punem urda intr-un bol si adaugam peste ea ouale si zaharul. Cu o furculita maruntim cat de bine putem urda, sa nu aiba cocoloase mari. Mai apoi turnam peste urda branza de vaci, coaja de lamaie si mierea. Folosim mixerul pentru o incorporare buna. 

Luam apoi castronul cu umplutura si o turnam peste compozitia de blat care asteapta in tava: turnati astfel incat sa lasati marginile aluatului neacoperite.

Dam apoi la cuptorul preincalzit, timp de aprox. 1 ora, apoi opriti-l si lasati prajitura in cuptor pana cand acesta se raceste.

Pentru o taiere cat mai buna, va recomand sa nu o taiati pana cand prajitura nu e racita complet.

Merge excelent cu niste capsuni dulci alaturi, ca tot e sezonul lor.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu urda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere