Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Am vrut sa incerc si eu aceasta prajitura dupa reteta ta, draga Rocsi!
A iesit foarte buna! Te pup!
Am amestecat zaharul cu zaharul vanilat, apa si uleiul.
Dupa ce s-a topit zaharul, am pus esenta de rom, praful de copt,curcuma si faina adaugata treptat pentru un aluat, nu foarte vartos.
Am taiat o bucata din aluat si am dat-o la congelator.
Am pus miezul de nuca la cuptor pentru cateva minute apoi l-am faramat cu sucitorul.
Am amestecat gemul cu miezul de nuca si coaja de lamaie rasa
Aluatul l-am intins pe hartia pregatita cu dimensiunea tavii de copt, am asezat-o in tava, am intins gemul, apoi am ras deasupra,aluatul scos din congelator.
Am dat tava la cuptor la foc mic, pana a inceput sa se rumeneasca usor.
Cand se raceste, se acopera cu folie si se lasa la fragezit pana a doua zi
Prajitura este si mai frageda, dupa doua zile, dar putem sa taiem si sa mancam imediat dupa ce se raceste
1
Tava sa fie cu dimensiunea 25/35cm
2
Cand aluatul capata consistenta, adaugam faina putin cate putin pana nu se mai lipeste de maini
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult