Desert prajitura de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty in Prajituri, 16 Aug 2022 | 4035 vizualizari

 

Am vrut sa incerc si eu aceasta prajitura dupa reteta ta, draga Rocsi! 
A iesit foarte buna! Te pup!

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf copt
  • Un varf de cutit mic de,curcuma,pentru culoarea aluatului
  • 1 esenta rom
  • Faina cat cuprinde, pentru un aluat nu foarte vartos,aproximativ 700g
  • 1 borcan 800g gem de prune
  • Un pumn plin cu miez de nuca
  • Coaja rasa de lamaie am avut eu si am amestecat-o cu gemul
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu gem de prune si miez de nuca:

Am amestecat zaharul cu zaharul vanilat, apa si uleiul.

Dupa ce s-a topit zaharul, am pus esenta de rom, praful de copt,curcuma si faina adaugata treptat pentru un aluat, nu foarte vartos. 

Am taiat o bucata din aluat si am dat-o la congelator. 

Am pus miezul de nuca la cuptor pentru cateva minute apoi l-am faramat cu sucitorul.

Am amestecat gemul cu miezul de nuca si coaja de lamaie rasa

Aluatul l-am intins pe hartia pregatita cu dimensiunea tavii de copt, am asezat-o in tava, am intins gemul, apoi am ras deasupra,aluatul scos din congelator.

Am dat tava la cuptor la foc mic, pana a inceput sa se rumeneasca usor.

Cand se raceste, se acopera cu folie si se lasa la fragezit pana a doua zi

Prajitura este si mai frageda, dupa doua zile, dar putem sa taiem si sa mancam imediat dupa ce se raceste

TIPS-URI

1

Tava sa fie cu dimensiunea 25/35cm

2

Cand aluatul capata consistenta, adaugam faina putin cate putin pana nu se mai lipeste de maini

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu gem de prune si miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu rahat de post