Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

de lucy2002 in Prajituri, 25 Apr 2019 | 15408 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 15 linguri ulei,
  • 5 linguri zahar,
  • 15 linguri suc de rosii,
  • 500 gr faina alba,
  • un praf de sare,
  • o lingurita bicarbonat de sodiu,
  • esenta de vanilie,
  • otet pentru stins bicarbonatul.
  • Crema:
  • 1 litru de apa,
  • 100 gr zahar,
  • 200 gr gris,
  • 200gr margarina la pachet,
  • coaja rasa de portocala,
  • sucul de la portocala,
  • esenta de vanilie,
  • un borcan de 400 gr gem de capsuni.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni:

Intr-un bol amestecam: zaharul, uleiul, esenta de vanilie, praful de sare si sucul de rosii pana se dizolva zaharul. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si punem in ploaie faina cernuta, framntam pana obtinem un aluat elastic. Coca obtinuta se imparte in patru parti egale si se da la frigider pentru 30 minute. Coacem foile pe dosul tavii timp de 10 minute, la o temperatura de 180 grade in cuptorul preincalzit. Procedam la fel si cu celelalte foi.

Crema:

Intr-o cratita punem un litru de apa , adaugam zaharul , coaja de portocala razuita iar cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie amestecand continuu cu un tel. Dupa ce s-a ingrosat il tragem de pe foc si adaugam margarina, zeama de portocala si vanilia. Amestecam bine si lasam sa se racoreasca.

Incepem sa asamblam prajitura: se pune prima foaie intr-o tava si se adauga jumatate din crema de gris, a doua foia peste care se adauga gemul de capsuni, alta foie si restul de crema  si foaia finala. Se lasa la racit cateva ore  sau pana a doua zi cand se poate portiona.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ,,Mokka,,