Desert prajitura Furnicuta

de Lau in Prajituri, 15 Noi 2018 | 11291 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat cu mac
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri mac
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare
  • coaja de la1 /2 lamaie
  • blat cu nuca
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • un praf de sare
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • crema de galbenusuri
  • 12 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri lapte
  • 400 g unt
  • zeama si coaja de la 1 lamaie
  • un praf de sare
  • 4 foi de napolitana
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Furnicuta:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devin o bezea lucioasa.

Adaugam faina amestecata cu macul si coaja de lamaie, amestecam cu spatula pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca si procedam la fel si cu cel de nuca, doar punem nuca in locul macului.

Crema-mixam galbenusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana devin spumoase.

Adaugam laptele, coaja de lamaie rasa, punem bolul pe baie de aburi si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Mixam untul la temperatura camerei si adaugam treptat peste crema, la final potrivim cu zeama de lamaie dupa gust.

Ansamblare-asezam o foaie de napolitana (eu am asezat 2 unse cu crema intre ele), 1/3 din crema-blatul de nuca-1/3 crema-blat cu mac-crema de lamaie si foile de napolitana, asezam o greutate si dam la rece 30 min-1 ora dupa care o portionam inainte sa se inmuia foile de napolitana.

Multumesc Merisor pentru inspiratie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Furnicuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si ananas