Desert prajitura in foi

de getix in Prajituri, 20 Oct 2014 | 150755 vizualizari

 

Este o prajitura nu buna, ci foarte buna! Am pornit de la reteta prajiturii Mimoza by Ina, dar am schimbat foile pentru ca aveam in plan o alta reteta cu foi cu nuca, asa ca am schimbat putin, pe ici pe colo. Rezultatul a fost unul pe masura :delicios !

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 3 oua
  • 7 linguri miere
  • 1 cana nuca macinata
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita bicarbonat nestins
  • 3 cani faina
  • Crema:
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 pachet unt
  • 1 cana lapte
  • 4 linguri gris
  • esenta de vanilie
  • un borcan gem : caise, prune, capsuni
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura in foi:

Foi:  Intr-un bol mixam  ouale cu zaharul. Peste acestea adaugam nuca si mierea si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn. Adaugam putin cate putin faina + bicarbonatul. Framantam aluatul format pana nu se mai lipeste de maini. Se lasa la rece 30 min.  

Pe masa de lucru pudrata cu faina, intindem din aluat o foaie subtire cam de 3-4 mm. Daca vrem sa le facem rotunde foile, decupam aluatul cu ajutorul unei farfurii, daca nu, intindem o foaie dreptunghiulara .Se pudreaza dosul unei tavi cu faina, se pune foaia si se intoduce la cuptor, pana se rumeneste usor. Coacem pe rand toate foile, pana terminam.

Crema: Fierbem la foc mic laptele impreuna cu grisul pana se leaga. Untul se mixeaza spuma impreuna cu zaharul pudra. Cand s-a racit crema de gris punem cate putin in crema de unt si mixam. Adaugam si esenta. Mixam pana se formeaza o crema omogena.

Asamblare: prima foaie, jumatate de crema , a doua foaie, gem, a treia foaie, restul de crema si ultima foaie. Se orneaza cu un strat subtire de crema  si  krantz  ( sau cocos, fulgi de ciocolata).

Se lasa la frigider cel putin 8 ore sau peste noapte pana se inmoaie foile, apoi se feliaza.

 

  

TIPS-URI

1

Pentru acesta prajitura sunt necesare 4 foi, restul se pastreaza pentru alte deserturi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura in foi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu gem - 900