Desert prajitura pufoasa din albusuri

de Gherca Daniela in Prajituri, 16 Ian 2021 | 3100 vizualizari

 

Cred ca la toate gospodinele le raman albusuri atunci cand pregatesc preparate care trebuiesc doar galbenusurile, asa ca va invit la o reteta usoara, gustoasa si super pufoasa!
"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 380g albusuri decongelate
  • un praf de sare
  • 250g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 125g iaurt
  • 150g faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50g unt
  • 100g ciocolata neagra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura pufoasa din albusuri:

Albusurile le mixam bine impreuna cu sarea, apoi turnam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam iaurtul, romul, amestecam, dupa care punem ingredientele uscate si cernute toate odata. Mixam, iar la final adaugam untul cu ciocolata topite la bain-marie.

Compozitia rezultata o turnam intr-o tava marisoara cu peretii inalti si tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preinacalzit la 180°C, pentru circa 30 minute sau puteti face testul cu scobitoarea. Cand este gata, se lasa sa se raceasca si o puteti pudra cu zahar pudra sau de ce nu, ii puteti pune o crema deasupra sau o glazura!

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa din albusuri" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede