Desert prajitura vacutei

de AndreeaLiță in Prajituri, 23 Oct 2017 | 1810 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Sos de afine:
  • 620 g afine
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura faina
  • Blat:
  • 6 albușuri
  • 6 gălbenușuri
  • 125 g zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri faina
  • sare
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura vacutei:

Se amesteca afinele cu apa și se tin pe foc mic pana se înmoaie si se formează siropul, apoi se paseaza printr-o sita. Siropul obtinut se amesteca cu faina si se mai tine pe foc pana se îngroașă. Se lasa sa se răcească.

Se bat albușurile spuma cu zaharul și sarea. Se adaugă gălbenușurile, laptele, uleiul și faina si se pune în tava tapetata cu hârtie de copt. Cu o lingura se pune sosul de afine obtinand un model marmorat si se coace 30 de minute, la 180 grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura vacutei" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rapida