Desert prajitura Snickers

de La Ancuta in Prajituri, 1 Mai 2011 | 97913 vizualizari

 

Prajitura aceasta eu o cunosc ca "Prajitura Snickers" insa putin diferita. Am ales sa fac varianta aceasta, pe care am vazut-o la Miha si mi-a placut mai mult decat cea pe care o cunosteam.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • In plus:
  • 200 g ciocolata alba
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 200 g nuca taiata
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Snickers:

Blat: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devin lucioase ca la bezea.
Amestecam faina cu nuca macinata si praful de copt si le incorporam usor in spuma de albusuri. Amestecam usor pana se omogenizeaza.

Turnam aluatul in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra.
Scoatem blatul din tava si il lasam la racit pe un gratar.

Ciocolata alba se rade pe razatoarea cu ochiuri mari iar apoi o punem, in strat uniform peste blatul racit.

Crema: Caramelizam zaharul la foc mic. Cand a devenit auriu dam deoparte si adaugam untul taiat cubulete. Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi punem iar pe foc mic, pana se ingroasa.

Adaugam pe rand galbenusurile, amestecand dupa fiecare. Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta smantanii.
La final adaugam nuca taiata si amestecam bine. Lasam putin sa se racoreasca (dar sa nu se raceasca) si apoi intindem crema peste blat si dam la frigider.

Glazura: Punem toate ingredientele la topit pe foc mic. Dam apoi de pe foc si omogenizam. Intindem glazura usor racorita peste crema. Ornam dupa preferinta (eu am folosit aschii de ciocolata) si dam la frigider pentru cateva ore.

Portionam si mancam cu pofta, pentru ca e tare buna :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel