Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie

de katty in Prajituri, 14 Aug 2021 | 3031 vizualizari

 

Retete de suflet
O rulada dulce acrisoara, delicioasa cu blat de albusuri si crema acrisoara de lamaie.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 7 albusuri
    • 7 linguri zahar
    • un praf de sare
    • 3 linguri ulei
    • esenta de vanilie
    • 6 linguri faina
    • 5 gr praf de copt
    Jeleul de merisoare:
    • 250 gr merisoare congelate
    • 50 gr zahar
    • 3 linguri apa
    • 1 lingura gelfix4:1
    Crema de lamaie:
    • 2 oua
    • 2 galbenusuri
    • 100 gr zahar
    • 150 ml zeama de lamaie
    • un praf de sare
    • 250 gr mascarpone
    • 200 ml frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie:

Pregatim mai intai blatul. Mixam intr-un castron albusurile impreuna cu sarea, apoi cu zaharul pana devine o bezea ferma. Adaugam uleiul, vanilia si ompgenizam compozitia. Cernem faina amestecata cu praful de copt si o incorporam cu ajutorul unei spatule cu miscari usoare.

Intindem compozitia in tava mare de aragaz pe hartie de copt si coacem la cuptorul preincalzit la 170  de grade pana se rumeneste usor.

Scoatem rulada si o rasturnam pe o hartie de copt asezata pe un prosop de bucatarie curat. Desprindem hartia veche si o rulam cu ajutorul prosopului. O lasam sa se raceasca.

Pentru jeleu punem fructele impreuna cu zaharul, apa si gelfixul intr-o craticioara si fierbem 2-3 minute. Lasam sa se racoreasca, fara a se intari. Pentru crema punem intr-o craticioara ouale, galbenusurile, sarea, zaharul si zeama de lamaie si amestecam bine.

Punem craticioara la foc mic si amestecam continuu pana se ingroase. Dam jos si lasam la racit, apoi amestecam cu mascarpone si frisca batuta. Intindem blatul racit si il ungem cu jeleul de merisoare. Intindem crema, pastrand 1/3 din ea pentru decor peste jeleu. Rulam din nou cat mai strans si asezam  rulada pe o tava. Decoram cu crema ramasa si cateva merisoare.

TIPS-URI

1

puteti face jeleul din ce fructe va plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

15.08.2021, 14:54

mmm cat de buna trebuie sa fie!

oanapl 1

16.08.2021, 20:53

Ce apetisantă e!

mirela0911 1

22.08.2021, 16:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni