Desert rulada cu crema de piersici si caramel

de xana in Prajituri, 15 Feb 2018 | 2357 vizualizari

 

Pentru sosul caramel am folosit reteta asta https://www.bucataras.ro/retete/sos-caramel-85486.html

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 4 linguri si jumatate de faina
  • 1 lingura amidon
  • 5 linguri de zahar
  • ½ de lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • ½ de lingurita cacao(optional)

Crema:

  • 200 gr crema de branza Philadelphia
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 piersici din conserva
  • 2 linguri sos caramel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu crema de piersici si caramel:

Batem albusurile cu un praf de sare pana incep sa faca spuma, apoi adaugam cele 5 linguri de zahar pe rand. Cand au devenit o spuma ferma, adaugam galbenusurile tot pe rand, amestecand dupa fiecare.

Cernem faina cu amidonul si praful de copt si o incorporam in amestecul de oua cu ajutorul unei spatule si miscari de jos in sus. Pentru ca rulada sa nu fie simpla, am facut cercuri mai inchise la culoare, luand cca 9 linguri din compozitie pe care le-am amestecat cu cacaua. Pe o tava tapetata cu hartie de copt, punem cate o lingura din amestecul cu cacao, in asa fel in cat sa formam cercuri cu o distanta de cca. 2 cm intre ele. Dam tava la cuptor pentru 3-4 minute, apoi turnam deasupra restul compozitiei si coacem la 180ºC pentru cca. 20 de minute sau pana se rumeneste putin.

Dupa ce s-a copt, rulam blatul cu tot cu hartia de copt si il dam deoparte pana pregatim crema.

Pentru crema mixam branza cu zaharul pudra si vanila iar separat mixam frisca pana se intareste. Taiem piersicile cubulete mici apoi le amestecam cu branza si frisca.

 Intindem din nou blatul si desprindem hartia de copt. Ungem foaie cu sosul caramel apoi intindem crema unifom si rulam. Invelim rulada cu folie alimentara si o dam la frigider cel putin 4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de piersici si caramel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cataif