Desert rulouri de post cu visine

de katty in Dulciuri, 27 Mar 2021 | 3697 vizualizari

 

Tocmai am inceput curatenia de primavara prin congelator. Si cum am  constata ca mai aveam o groaza de visine am zis sa scap de ele intr-un mod placut...

 

INGREDIENTE

  • 480 gr faina+ pentru presarat
  • 250 gr margarina
  • 200 ml apa rece
  • 1 lingurita bicarbonat
  • putina sare
  • 600 gr visine usor decongelate
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri pesmet
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri de post cu visine:

Intr-un castron cernem 380 gr faina. Facem o adancitura in care punem sarea, bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie,100 gr margarina taiata cubulete si apa. Framantam un aluat elastic, nelipicios, pe care il strangem intr-o bila. Margarina ramasa o amestecam cu 100 gr faina. Intindem aluatul pe un blat de lemn infainat sub forma de dreptunghi. Ungem cu margarina amestecata cu faina si rulam sulul. Intoarcem ruloul pe lungime si il intindem usor cu un sucitor sub forma de dreptunghi cu latura mica la baza. Aducem capetele spre  mijloc, apoi inchidem  aluatul ca pe o carte. Acoperim aluatul cu folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Pentru umplutura amestecam visinele cu zaharul si pesmetul. Din aluat facem 3 rulouri.

Intindem pe rand cate o bucata de aluat, punem la baza  visinele si rulam. Asezam rulourile in tava de la aragaz. Ungem rulourile cu putina zeama ramasa de la visine.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc iute.

Lasam rulourile sa se racoreasca, apoi le portionam si le pudram cu zahar cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri de post cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post