Desert strudel cu visine si zmeura

de Rocsi in Prajituri, 25 Iul 2020 | 2319 vizualizari

 

"Retete de vara"
Cand aud de strudele, mai ales daca sunt umplutue cu visine, fructe de paduse sau mere, eu spun prima prezent. Imi plac foarte mult si de cate ori trec pe langa o simingerie sunt tentata sa cumpar. Dar cum reusesc sa ma stapanesc in a cumpara prea des, am zis sa imi fac eu pofta cu strudel pregatit in casa. Visine proaspete aveam, zmeura avea, am pregatit repede un aluat fraged si uite asa le-am savurat pana la ultima bucatica. Si de aceasta data eu am folosit indulcitor, dar stiti deja, puteti folosi si zahar, nu este nici o problema.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 200 gr unt rece
    • 100 gr sana
    • 2 oua
    • 3 linguri indulcitor pudra
    • 450-500 gr faina
    • un praf de sare
    • 2 lingurite vanilie
    Pentru umplutura:
    • 500 gr visine
    • 300 gr zmeura
    • 5 linguri indulcitor pudra
    • 1 plic indulcitor cu vanilie
    • 3 linguri amidon
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel cu visine si zmeura:

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura o spalati usor si o lasati putin la scurs intr-o sita. Puneti visinele cu indulcitorul intr-o cratita si le transferati pe foc. Le lasati sa fiarba 4-5 minute la foc potrivit. Adaugati zmeura, amestecati. Dizolvati amidonul cu 5-6 linguri de apa rece, il turnati peste fructe. Adaugati si indulcitorul cu vanilie, amestecati continuu pana se ingroasa umplutura. O dati deoparte si o lasati sa se raceasca.

Aluatul: Intr-un vas puneti untul rece taiat cuburi, ouale si sana. Le amestecati putin, apoi adaugati sarea, indulcitorul si vanilia. Cerneti faina, o incorporati treptat si framantati pana aluatul devine omogen si nelipicios. Il inveliti in folie alimentara si il dati la frigider 30-40 de minute. Dupa acest timp, il scoateti de la rece si il impartiti in 3 bucati. Umplutura tot in 3 o impartiti. Presarati putin faina pe masa de lucru. Luati prima bucata de aluat, il intindeti intr-un dreptunghi subtire. Puneti pe o margine 1/3 din umplutura, pe lungime, apoi rulati usor, iar lateralele le bagati in interior. La fel procedati si cu celelalte doua. Asezati strudelele pe o tava cu hartie de copt. Le dati cu un penson, pentru a indeparta faina de pe ele. Introduceti tava in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 40-45 de minute, pana se rumenesc frumos strudelele. Le scoateti cand sunt gata, le lasati la racorit. Le pudrati cu putin indulcitor, apoi le portionati si serviti.

Se poate servi cald, dar si rece! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu visine si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu visine