Desert - Strudele de post cu mere

de Oana in Prajituri, 15 Mar 2018 | 11064 vizualizari

 

Cand vreau ceva dulce, rapid si mai ales de post mereu fac strudele cu mere. Zahar brun, zahar bourbon si scortisoara si e foarte aromat. 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu doua foi de aluat foietaj
  • 5-6 mere mari
  • 100 gr zahar brun
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 2 linguri ulei pt uns
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert - Strudele de post cu mere:

Am luat un aluat congelat din comert care este de post si l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete.

Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi le-am taiat felii, nu foarte subtiri. Le-am amestecat cu zeama de lamaie si zaharul si le-am pus pe foc sa se inmoaie.

Am amestecat din cand in cand pana zaharul s-a topit si au inceput sa se caramelizeze. Dupa ce am oprit focul, am pus zaharul vanilat si scortisoara.

Foaia de aluat am taiat-o in patru, apoi am pus in fiecare dreptunghi cate doua- trei linguri de mere, am crestat cu cutitul o parte a dreptunghiului si apoi am asezat-o peste mere.

Am asezat strudelele in tava pe hartie de copt, le-am uns cu putin ulei, le-am presarat cu zahar pudra si le-am pus la cuptor la 200 grade C, pentru 15 minute.

 

 

TIPS-URI

1

lasa aluatul de foietaj sa se dezghete in frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert - Strudele de post cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ina 1

12.08.2019, 21:37

Cam indecente merele alea ce ies din foitaj )

dantes 1

13.08.2019, 08:03

Delicioase!

Sidy 1

10.12.2020, 08:27

Sunt un deliciu !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Raffaello