Desert tarta rustica cu prune

de Gabriela_Gh in Prajituri, 18 Feb 2019 | 2107 vizualizari

 

 Tartele sunt simplu de preparat si delicioase. De toamna imi congelez prune, visine, pentru a le avea la indemana cand am pofta de tarta!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 250 gr faina
  • 100 gr unt
  • 70 gr zahar brun
  • un praf de sare
  • o lingurita rasa praf de copt
  • 3 linguri apa rece
  • pentru umplutura
  • 500-600 gr prune proaspete sau congelate
  • 30 gr zahar brun
  • un varf de lingurita cardamon
  • un plic zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta rustica cu prune:

  Pregatim aluatul amestecand faina, sarea, praful de copt, untul rece taiat cubulete si zaharul pana cand obtinem un aluat destul de tare si putin sfaramicios. Dam aluatul la frigider pentru 30 min.

  Dupa ce a stat la frigider, intindem aluatul direct pe foaia de copt cu un diametru cam de 30 cm. Nu trebuie sa aiba o forma perfect rotunda. Asezam prunele in mijloc cu jumatatea taiata in sus, in asa fel incat sa ne ramana o margine descoperita cam de 4-5 cm. Presaram zaharul brun, cardamonul si zaharul vanilat deasupra prunelor. Acoperim marginea prunelor cu aluatul ramas liber formand pliuri si dand un aspect rustic tartei.

  O coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 min.

Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca. O putem servi cu inghetata, crema de mascarpone, frica sau simpla.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta rustica cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta frageda cu prune si bezea-pentru Ionix....