Desert tiramisu cu capsuni

de Oana in 2 Portii = 20 LEI, 23 Feb 2017 | 16724 vizualizari

 

Tiramisu, reţetă adaptata dupa cea originală

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 40 g zahar pudra
  • 40 g zahar tos
  • 250 g mascarpone
  • 1 lingurita vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o lime
  • 100 g piscoturi
  • 200 g capsuni
  • Sirop:
  • 100 ml zeama de portocala
  • 20 ml zeama de lime
  • 100 ml apa rece
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tiramisu cu capsuni:

Tiramisu, reţetă adaptata dupa cea originală

  • Separa galbenusurile de albusuri.

  • Mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul si se ingroasa.

  • Adauga mascarpone rece, de la frigider si mixeaza usor, la viteza mica, pana compozitia devine omogena.

  • Adauga apoi si vanilia si amesteca usor.

  • Separat, mixeaza albusurile spuma, iar cand incep sa se intareasca adauga zaharul tos si bate pana obtii o bezea.

  • Pune apoi bezeaua peste crema de mascarpone, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.

  • La final, pune in crema coaja de lime si coaja de portocala.

  • Pentru sirop, amesteca sucul de portocale cu sucul de lime, apa rece, vanilia si zaharul pudra. Amesteca usor pana se topeste zaharul.

  • Pregateste doua borcane pentru servire si pune la baza un rand de piscoturi inmuiate in sirop. Adauga apoi crema si pune de jur imprejur felii de capsuni.

  • Pune apoi iar un strat de piscoturi inmuiate in sirop si inca un strat de crema.

  • Pune deasupra capsuni taiate cubulete si o frunza de menta.

  • Lasa la rece o ora inainte de servire.

TIPS-URI

1

Daca nu agreati ouale crude in crema, puteti sa bateti galbenusurile cu zaharul la bain-marie si in loc de albusuri sa folositi frisca din smantana batuta cu zahar.

2

Puteti pregati tiramisu si intr-o tava, daca nu aveti forme/borcane individuale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

miki_a 1

24.02.2017, 22:43

mirela0911 1

26.02.2017, 15:55

dantes 1

14.06.2018, 09:21

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat