Desert tort 28 a lui Mai

de Constelatialeu in Torturi, 28 Mai 2019 | 3037 vizualizari

 

Imi place sa fac previziuni ca se mai vrea repetata chestia asta pe care am prestat-o......La multi ani, Madalina !

 

INGREDIENTE

  • Crusta de biscuiti ( 18 cm forma)
  • 260 g biscuiti Oreo
  • 100 g unt 80 % garsime
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura lapte
  • 200 g zahar
  • 200 ml frisca lichida batuta spuma tare
  • 250 g mascarpone
  • 300 g iaurt grecesc
  • 4 foi de gelatina ( cca 5-6 g)
  • cca 150 g zmeura congelata
  • capsuni pentru ornat
  • 3 cornete de inghetata
  • ciocolata topita
  • aschii de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort 28 a lui Mai:

Mai intai pregatim crusta de biscuiti. Maruntim bine biscuitii, topim untul si apoi il amestecam cu biscuitii maruntiti, omogenizam.

Forma de tort o imbracam in folie alimentara, apoi intindem crusta de biscuiti, presand bine si cat de cat uniform.

Apoi ne apucam sa facem crema. Galbenusurile cu zaharul si-o lingura de lapte se pun pe baie de aburi pana ce zaharul se topeste.

Separat hidratam foile de gelatina in apa rece, apoi le stoarcem si le adaugam in crema de galbenusuri dupa ce am luat-o de pe foc; omogenizam bine. Lasam deoparte cateva minute pana batem frisca bine. Peste frisca batuta punem mascarpone, iaurtul grecesc si crema de oua si mixam cateva minute pana obtinem o crema omogena.

Peste crusta de biscuiti punem zmeura congelata si o presam putin; pe marginea formei de tort asezam jumatati de capsuni, apoi turnam crema, deasupra presaram capsuni taiate marunt si pepite de ciocolata. Inainte sa turnam crema in forma umplem 3 cornete de inghetata cu crema si ornam cu afine si zmeura. Bagam si cornetele si tortul la frigider pana a doua zi cand il scoatem din forma si il ornam cu cornetele de inghetata, capsuni si ciocolata topita. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 28 a lui Mai" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure