Desert tort cu crema lamaie -Paste 2020

de Constelatialeu in Torturi, 18 Apr 2020 | 2428 vizualizari

 

Am vazut eu la Miha o crema de lamaie si mi-a placut mult, asa ca am pus de un tort pentru acest Paste. Sa aveti sarbatori cu bine, cu sanatate si liniste-n suflet !

 

INGREDIENTE

  • Blat cu nuca - diametru 26 cm
  • 8 oua mai micute ( asa am avut)
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de nuca prajita si macinata
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 sticluta esenta vanilie
  • Crema de lamaie cu mascarpone
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • zeama de lamaie
  • Decor
  • ciocolata topita
  • margareta comestibile de la Dr. Oetker
  • bomboane M&M
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema lamaie -Paste 2020:

Blat: De preferat sa fie facut cu o zi inainte, se taie mai bine.

Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Separat galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana ce zaharul se topeste, apoi se adauga nuca macinata si faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza apoi se incorporeaza albusurile cu miscari lente de jos in sus. Se tapeteaza forma de tort cu hartie de copt, apoi se  adauga compozitia  si se da forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit pana a doua zi cand se asambleaza tortul.

 Sirop : Apa cu zaharul se pun la fiert, lasam sa dea in 2-3 clocote, se trage vasul d epe foc si se adauga si esenta, se lasa la racit.

Crema : Mixam galbenusurile cu zaharul, amidonul il amestecam cu laptele, turnam laptele putin cate putin si amestecam sa nu se formeze cocoloase, apoi adaugam amestecul peste galbenusuri si punem pe baie de abur la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Tragem de pe foc si adaugam coaja de lamaie. Crema se lasa sa se racoreasca, se amesteca din cand in cand sa nu prinda pojghita, apoi se acopera cu foie alimnetara direct pe crema.Se lasa sa se raceasca foarte bine, la frigider pana se intareste. Se scoate din frigider, se adauga smantana pentru frisca si mascarponele si se mixeaza bine pana obtinem o crema fina, la final se adauga zeama de lamaie, dupa gust, se mixeaza energic. Se da la rece pana ne apucam sa montam tortul ( eu n-am facut asa, deci nu faceti ca mine, lasati sa stea la frigider macar 30 min )

Asamblare : Sectionam blatul de tort in 3. Asezam pe un platou prima sectiune, o insiropam bine, apoi intindem crema, asezam a doua sectiune insiropata, intindem crema peste care asezam ultima sectiune insiropata, imbracam tortul cu crema ramasa. Am ornat cu ciocolata topita, margarete comestibile si bomboane cu alune M&M. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema lamaie -Paste 2020" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ancutsa 1

19.04.2020, 11:29

Delicios!

Rocsi 1

19.04.2020, 20:13

Fiind cu crema de lamaie, as servi portie dubla! Tare mult imi place!

dantes 1

21.04.2020, 10:05

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello