Desert''inima neagra''

de epurasha2bb in Prajituri, 25 Mai 2010 | 3684 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt.blat:
  • 2 oua,
  • 3 linguri de cacao,
  • 4 linguri de zahar,
  • 1 praf de sare,
  • 1 pliculet praf de copt Dr.Otker,
  • 3 tablete de ciocolata neagra razuite,
  • 1 esenta de migdale,
  • 1 cana de faina,
  • aprox.3 linguri de lapte,
  • pt.insiropare
  • zeama din borcanelul cu cirese de cocktail.
  • Pt.decor :
  • 1 ciocolata neagra topita la bain marie cu un varf de cutit de unt si cativa stropi de apa,
  • sirop de zmeura.  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert''inima neagra'':

Am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare pana sta castronul intors fara sa curga, apoi am adaugat usor galbenusurile.Separat am amestecat intr-un castron faina cu zaharul, praful de copt, cacaoua si tabeletele de ciocolata razuite.Apoi am adaugat in ploaie putin cate putin acest amestec de prafuri si am amestecat usor de sus in jos pana s-a omogenizat.Apoi am adaugat cateva linguri de lapte amestecate cu esenta de migdale.

Am incins cuptorul si am pregatit o tava mica dreptunghiulara cu hartie de copt.Am turnat amestecul si am introdus la cuptor cam 20 de minute la foc mediu.Incercati cu scobitoarea sa vedeti daca s-a copt bine.Apoi lasati sa se raceasca pe un blat de lemn.

Cand s-a racit decupati cu o forma de inimioara bucati de blat.Le asezati apoi pe un gratar cu picioruse(eu l-am folosit pe cel de la cuptorul cu microunde)si le stropiti cu sirop din borcanelul cu cirese de cocktail care e putin alcoolizat si are un miros usor amarui ca de migdale.

Apoi am mai lasat putin si intre timp am topit ciocolata neagra la bain marie cu putin unt si putina apa si un praf de cacao.

Am lasat sa se raceasca foarte putin si apoi am turnat aceasta glazura peste inimioarele asezate pe gratar.

Apoi am lasat la rece un timp sa se intareasca glazurica si la final am facut zig zaguri cu sirop de zmeura.

Astfel obtinem un desert minunat pe care trebuie neaparat sa-l impartim cu cineva drag!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert''inima neagra''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

nadina73 1

25.05.2010, 19:49

mariana stiu sigur ca pt mine ai pus deoparte5 furcu mai ales ca ela nu a ajuns inca si nici dana nici mediceva pregatesc ele

epurasha2bb 1

26.05.2010, 09:47

multumesc fetelor! am pt.toata lumea!
@janetnu e de suparare , ma gandisem ca la jocul de carti dar asa cum zici tu nu !

ela 1

26.05.2010, 16:34

le-am mai vazut la tine pe blog,nu?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa