Dovlecei umpluti cu carne de pui

de Dya Daniela Andrei in Pui, 10 Iul 2014 | 9017 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 dovlecei potriviti
  • 1 kg carne tocata de pui
  • una-doua cescute cu orez (cu bob rotund)
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2-3 cepe uscate
  • un morcov mic
  • 2-3 linguri cu ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 400 ml bors de putina
  • 100 gr suc de rosii/bulion
  • patrunjel si marar, proaspete
  • un ardei capia rosu pentru capacelele dovleceilor
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu carne de pui:

Taiem dovleceii la unul din capete, le razuim miezul si il scoatem cu grija, pentru a nu sparge/crapa dovleceii.

Tocam legumele, le calim in cele 2-3 linguri cu ulei, atat cat sa devina translucide, adaugam sucul de rosii si continuam calirea pentru inca 2-3 minute.

Spalam orezul si il inorporam in compozitia de legume calite.

Adaugam carnea toacta de pui si verdeturile. Condimentam dupa gust cu sare si piper si omogenizam compozitia.

Umplem apoi dovleceii, le asezam capacelele din ardei capia si ii asezam intr-un vas in care vom adauga  borsul acru (impreuna cu o cana-doua de apa), atat cat sa ii acopere. Ii fierbem la foc potrivit  pentru 90 de minute aproximativ.

Se servesc cu smantana si ardei iute. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Corinuta 1

11.07.2014, 12:37

Foarte fain arata!

Dya Daniela Andrei 1

11.07.2014, 14:39

RuxyRux 1

15.07.2014, 23:59

O prezentare excelenta Dya! Sunt sigura ca ti-au iesit superb!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti la cuptor